Hardware

Onze uitrusting bestaat uit een 4-tal AutoCad werkstations, een 3-tal laptops, een A0 scanner voor het inscannen van bestaande oude plannen, een snelle A0 kleurenplotter en 2 snelle A4/A3 kleurencopiers.

Om onze plannen zelf te kunnen verwerken hebben we eveneens een snijtafel en een automatische plooimachine.

Alle computers, plotters en printers/copiers zijn aangesloten op een lokaal netwerk.

Iedereen is in het bezit van een high-end smartphone welke toelaat om op de werf foto’s in hoge resolutie te nemen.

Om bestaande gebouwen snel te kunnen opmeten gebruiken we een elektronisch meettoestel.

Als controle van de aanwezige verlichtingssterkte gebruiken we een lux-meter.

Wij zijn tevens in het bezit van een thermische camera voor elektrische borden en een thermische camera voor bouwconstructies.

Software

Wat betreft kantoorsoftware gebruiken we steeds de laatste Microsoft Office versie. Deze wordt steeds geüpdatet van zodra een nieuwe versie beschikbaar komt.

Opvolging van projecten gebeurt met Microsoft Project.

Als tekenpakket gebruiken wij steeds de laatste AutoCad versie. Wanneer een nieuwe versie beschikbaar komt wordt deze gelijk geüpdatet.

Specifiek voor het ontwerpen van technieken gebruiken wij Nordined en dit voor centrale verwarming en lucht, elektriciteit en sanitair. Deze software laat ons toe om in 3d te ontwerpen (HVAC/Sanitair) en genereert automatisch de nodige aantallen voor het invullen van onze meetstaat.

Wij gebruiken steeds de laatste EPB-software voor de 3 gewesten voor het opmaken van onze EPB-verslaggeving. Een 3D ten behoeve van de EPB-opmaak wordt aangemaakt met behulp van  Sketchup Pro.

Andere berekeningsprogramma’s:

Cooltool (Berekening warmtelasten)

Unitherm (Transmissieberekening CV)

Ecodial (Elektrische installaties)

Lichtberekeningsprogramma’s (Dialux)

Manager (Berekening gasleidingen, expansie CV, verluchtingsopeningen stookplaats, …)

Bijkomend beschikken wij over diverse zelf aangemaakte berekeningsprogramma’s ter bepaling van leidingdiameters voor sanitaire installaties, U-waarde bepaling van samengestelde wanden, bepaling van boilercapaciteiten, berekening van pompen, …